Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2011 Cinc centres d'ensenyament apliquen el programa 'Biblioteques Escolars Obertes'

Cinc centres d'ensenyament apliquen el programa 'Biblioteques Escolars Obertes'

Cinc centres d'ensenyament apliquen el programa 'Biblioteques Escolars Obertes'

L’objectiu és fomentar la lectura dels alumnes i les seves famílies fora de l’horari lectiu
17/02/2011

Des del mes de gener cinc centres d’ensenyament estan desenvolupant el programa Biblioteques escolars obertes que té com a objectiu fomentar la lectura dels alumnes i les seves famílies fora de l’horari lectiu. Les escoles participants són Campclar, Mediterrani i Bonavista; i els instituts, Campclar i Pont del Diable. A més hi col·laboren els membres de les respectives AMPA.  Aquesta iniciativa està impulsada des del Pla Educatiu d’Entorn, liderat per l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i gestionat per la Fundació Casal l’Amic.

Aquest programa té com a referència la iniciativa de l’Institut Pont del Diable de Sant Salvador, on des del novembre del 2006 s’obre la biblioteca a totes les persones del barri tres tardes a la setmana i compta actualment amb 250 socis.

Els objectius d’aquest programa són reforçar els hàbits lectors dels infants, proporcionar-los un espai d’estudi i treball i generar espais de lectura compartida entre els infants i les seves famílies.

Les escoles que s’han acollit a aquesta activitat són la de Campclar, que obre  els dilluns de 16.30 a 18.30 h; l’Escola Mediterrani,  els dijous de 16.30 a 18.30 h;  Bonavista, els dimecres de 17 a 19 h; l’ Institut Campclar, els dijous  de 17.30 a 19 h, i l’Institut Pont del Diable, els dimecres i divendres de 15 a 17 h, i els dijous de 17.30 a 18,30 h.

A cada escola hi ha una tallerista que orienta l'alumnat a l’hora d’escollir un llibre, fa suport per a buscar informació o fer els deures i organitza activitats per fomentar l’ús de la biblioteca. A la vegada, l’acompanya un membre de l’escola o de l’AMPA per aprendre el funcionament d’una biblioteca de tarda.

El programa compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Torreforta -ubicada al Centre Cívic-  per poder fer ús de les seves maletes viatgeres. Aquestes maletes són una proposta que consisteix en equipar una maleta amb llibres de temàtiques concretes i prestar-la als centres educatius durant un temps determinat i, així, poder ampliar l’oferta de contes, llibres i còmics, tant per a infants com per a les seves famílies.

Segells de reconeixement d’administració oberta