Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2011 Presentació de la Jove Orquestra Catalana d'Instruments Tradicionals

Presentació de la Jove Orquestra Catalana d'Instruments Tradicionals

Presentació de la Jove Orquestra Catalana d'Instruments Tradicionals

Dissabte 21 de maig, al Palau de Congressos
20/05/2011

Aquest dissabte 21 de maig, a les 19 hores, al Palau de Congressos, es presentarà la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals (JOCIT), un projecte pioner al nostre país que ha estat una iniciativa de l’Escola Municipal de Música de Tarragona  i, concretament, de l’Aula d’Instruments Tradicionals que porta set anys de funcionament, amb la voluntat de reunir alumnes d’arreu de Catalunya que han apres els instruments tradicionals.

La JOCIT s’ha obert a d’altres escoles que treballen la música tradicional. En aquesta ocasió hi participaran 136 alumnes de diferents instruments: tradicionals, de cobla, el violí i alumnes de l’Escola Municipal que faran una part cantada.

Al concert s’estrenarà l’obra: Maragall, amb so de paraula, composada per Conrad Setó i basada en poemes i textos de Joan Maragall.

El projecte de la JOCIT compta amb la col·laboració dels Amics de l’AIT, l’AMPA de l’Escola Municipal de Música, la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament i l’Institut Municipal d’Educació.

A la primera part del concert actuaran els alumnes de les escoles de Primària de les comarques de Tarragona que han pres part en el projecte ”El flabiol a les escoles”,  promogut pel Departament d’Educació de la Generalitat. En total hi participaran 15 centres. Els alumnes interpretaran cançons populars que han treballat aquest curs.

Les entrades pel concert (4 €) es poden adquirir a les taquilles del Teatre Metropol i al mateix Palau de Congressos abans del concert.

Segells de reconeixement d’administració oberta