Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2011 S’inaugura el jardí romà "Ana Dols" a l'Escola de Pràctiques

S’inaugura el jardí romà "Ana Dols" a l'Escola de Pràctiques

S’inaugura el jardí romà "Ana Dols" a l'Escola de Pràctiques

Compta amb les plantes que s’utilitzaven durant l’època de la Tàrraco romana per a usos alimentaris, medicinals, cosmètics, rituals i religiosos
S’inaugura el jardí romà "Ana Dols" a l'Escola de Pràctiques Inauguració del Jardí Romà
27/09/2011

Fruit del Programa Educatiu Europeu Comenius Regio que es desenvolupa entre les ciutats d’Orleans i Tarragona, aquest dimecres es presenta el jardí romà Ana Dols ubicat a l’Escola de Pràctiques de Tarragona. Aquest jardí romà comptarà amb les plantes que s’utilitzaven durant l’època de la Tàrraco romana per a usos alimentaris, medicinals, cosmètics, rituals i religiosos.

Complementàriament al jardí, s’ha elaborat una unitat didàctica, que inclou els materials escolars, eines, vestuari i complements que contextualitzen i escenifiquen la reconstrucció històrica de situacions relacionades amb les tasques del camp en època romana i els usos de les plantes, a fi que l’alumnat participant realitzi l’activitat educativa a l’anomenat jardí romà de l’Escola de Pràctiques, anomenat Jardí Ana Dols en reconeixement a la tasca realitzada per la Dra. Ana Dols Barrebeig en la promoció de l’agermanament i la col·laboració educativa i cultural entre les ciutats de Tarragona i Orleans.

Des del febrer de 2010, les ciutats de Tarragona i Orleans –agermanades des de 23 de setembre de 1978– han desenvolupat, dins d’una associació Comenius Regio, amb l’auspici del Consell d’Europa, el projecte “Biodiversitat: Jardins romans i jardins del Loire”. L’objectiu fonamental del projecte ha estat la sensibilització i l’educació dels infants (i de la població en general) en la biodiversitat local. Altre dels objectius del projecte ha estat promoure les relacions educatives al sí de la Unió Europea entre estats, ciutats, escoles i ciutadania, obrint Tarragona a Europa i apropant el coneixement de la realitat europea al món educatiu i a la ciutadania de Tarragona.

Dins d’aquest marc ampli, el subjecte comú ha estat el dels jardins –centrat, en el cas de Tarragona, en els jardins romans i, en el d’Orleans, en l’estudi dels jardins del Loire–, amb les plantes medicinals com a fil conductor.

Sota la coordinació de l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament d’Orleans, han participat en el projecte diverses institucions d’ambdues ciutats com l’Institut Municipal d’Educació, l’Escola de Pràctiques, l’Institut de Ciències de l’Educació de l’URV, el Museu d’Història de Tarragona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Pel que fa  ala ciutat d’Orleans, han col·laborat l’escola d’Educació Primària Guillaume Apollinaire, l’ASELQO (Animation Sociale, Edu-cative et de Loisirs des Quartiers d’Orleans) i el Muséum d’Orleans.

En el cas d’Orleans, el projecte es reflectirà a l’exposició “Paradisus. Jardins romans i Jardins del Loire”, que es presentarà el proper 14 d’octubre al Museum d’Orléans i que es podrà visitar fins a finals del mes de març de 2012.

L’acte d’inauguració del jardí romà Ana Dols tindrà lloc aquest dimecres 28 de setembre a les 16 h a l’Escola de Pràctiques de Tarragona i comptarà amb la presència del conseller d’Ensenyament Joan Sanahujes.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta