Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2011 Una delegació d'Orleans torna a visitar Tarragona pel programa Comenius Regio

Una delegació d'Orleans torna a visitar Tarragona pel programa Comenius Regio

Una delegació d'Orleans torna a visitar Tarragona pel programa Comenius Regio

Aquesta és la segona visita que fan durant aquest curs per treballar un programa entre ambdues ciutats sobre la biodiversitat
07/06/2011

Fins aquest dimecres, una delegació de la ciutat germana d’Orleans visita Tarragona, dins del marc del programa europeu Comenius Regio que s'està realitzant entre ambdues ciutats.

Aquesta és la segona visita que fan durant aquest curs. La delegació està integrada per la directora de l'Escola Guillaume Apollinaire, la conservadora del Muséum d'Orléans i la tècnica de la Direcció de Relacions Públiques de l'Ajuntament de la ciutat francesa.

Tarragona i Orleans treballen un programa sobre la biodiversitat, a través d'activitats realitzades en una escola de cada ciutat: l'Escola de Pràctiques de Tarragona i l’escola Guillaume Apollinaire d'Orléans. El tema que es tracta a la nostra ciutat és el Jardí Romà.

A més de l'Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i l'Escola de Pràctiques, hi participen el Museu d’Historia de Tarragona, l'ICE de la URV i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Per part d' Orléans també hi pren part el seu ajuntament, l'escola Guillaume Apollinaire i l'entitat d'animació educativa Animation Sociale, Educative et de Loisirs des Quartiers d'Orléans - ASELQO.

Dilluns a la tarda, va tenir lloc a l’IMET una reunió de coordinació de l'exposició que es realitzarà sobre la tasca realitzada durant aquest curs. Hi va assistir Joan Sanahujes, regidor d'Ensenyament i Carles Cepero, director de l'IMET. El proper curs es farà una exposició a Orleans d'octubre a març i, de març a juny, al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Aquest dimarts han visitat Vil·la romana dels Munts on el proper curs les escoles hi realitzaran les activitats de la Unitat Didàctica que s'està elaborant, sobre l'Hortus Romà i els usos de la flora en època romana: alimentaris, medicinals, cosmètics o de caire religiós i ritual.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta