Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2020 Els infants de l'escola Riu Clar duran a terme una simulació d'una sessió al parlament europeu

Els infants de l'escola Riu Clar duran a terme una simulació d'una sessió al parlament europeu

Els infants de l'escola Riu Clar duran a terme una simulació d'una sessió al parlament europeu

Es tracta d’una activitat organitzada des de l’Ajuntament de Tarragona a través de l’Oficina Europe Direct Tarragona i amb el suport de l’IMET
11/12/2020

El proper dilluns dia 14, el gimnàs de l’escola Riu Clar es transformarà en el Parlament Europeu d'Estrasburg. Des de les 9 del matí els infants de l’escola coneixeran de primera mà el funcionament de la institució europea i participaran en una sessió simulada d’un plenari. La mesa d'aquest parlament estarà presidida pel conseller d'Educació Manel Castaño.

L’activitat s’organitza en 3 mòduls. El primer és la presentació de l’activitat on es farà una xerrada sobre la història, el funcionament, les institucions i valors de la UE; també es presentaran els temes a debatre i es crearan quatre grups amb posicionament diferents i es repartiran les funcions. En el segon mòdul els diferents grups es reuniran en una zona diferent i debatran per arribar a una resolució que després presentaran al Parlament. A més, també hauran d’escollir qui la defensarà davant dels seus companys. I finalment el tercer mòdul serà la simulació d’una sessió plenària on es presentaran, debatran i es portaran a votació les diferents resolucions presentades pels grups de treball. 

Amb la simulació del Parlament Europeu es vol contribuir a desenvolupar actituds i aptituds fonamentals en els infants, a l’hora que els alumnes coneixen el funcionament d’una de les institucions fonamentals de la UE, el Parlament. Fins ara l'experiència s'havia dut a terme durant sis edicions amb estudiants universitaris de Ciències Jurídiques de la URV, amb molt bona acollida per part dels participants. Aquest curs, la iniciativa d'eurodiputats per un dia s'amplia també a l'educació primària i, amb vista al 2021, també està previst portar-la a les aules de secundària. La iniciativa, que forma part de la guia de recursos educatius de l'Oficina Europe Direct Tarragona, permet als participants debatre sobre temes d'actualitat, alhora que coneixen el funcionament del Parlament Europeu en primera persona.

Segells de reconeixement d'administració oberta