Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona destinarà 80.000 € per reduir la bretxa digital entre l'alumnat

L'Ajuntament de Tarragona destinarà 80.000 € per reduir la bretxa digital entre l'alumnat

L'Ajuntament de Tarragona destinarà 80.000 € per reduir la bretxa digital entre l'alumnat

Des del confinament s’ha hagut de replantejar l’ensenyament i l'aprenentatge amb metodologies no presencials que requereixen d’accés a Internet
L'Ajuntament de Tarragona destinarà 80.000 € per reduir la bretxa digital entre l'alumnat El Plenari d'aquest divendres s'ha desenvolupat, novament, de forma telemàtica.
22/05/2020

El consellers Manel Castaño, d’Educació, i Carla Aguilar, de Ciutadania, han anunciat aquest divendres —durant el debat d'una moció del grup municipal de la CUP per fer front a la bretxa digital— que està a punt de tancar-se un conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat pel qual l’Ajuntament, mitjançant l’IMSST, farà una aportació de 80.000 € per la compra de dispositius i kits de connectivitat que es destinaran a 300 alumnes de famílies dels centres d’alta complexitat a la ciutat. D’aquesta manera, l’operativa de la compra i distribució es farà seguint el mateix procés que ha fet el Departament d’Educació.

El conseller recorda que a partir del confinament, els centres educatius i els docents han hagut de replantejar l’ensenyament i aprenentatge cap a metodologies no presencials, que requereixen de dispositius informàtics i Internet. En aquest escenari, “el conveni que estem a punt de tancar amb Educació va en la línia que cap alumne es quedi sense poder seguir el procés d’aprenentatge, estem parlant de 300 alumnes de famílies amb menys recursos que podran disposar d’aquests mitjans i accedir a dispositius portàtils i kits de connectivitat wifi”.

Des del primer moment de la pandèmia, l’Ajuntament ha fet actuacions per donar resposta a aquelles famílies que no disposaven de connectivitat o dispositius, amb la campanya Compartim Wifi, apel·lant a la solidaritat de la ciutadania, i alliberant els wifis d’edificis municipals, escoles i llars d’infants.

L’Institut Municipal de Serveis Socials destinarà aquesta quantia econòmica amb l’objectiu de treballar per garantir un accés igualitari dels escolars a les noves tecnologies. La consellera de Ciutadania i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar, assenyala que “cal que l’excepcionalitat del moment no suposi el trasllat de la bretxa digital a una bretxa social i econòmica, per això, aquests diners són una inversió de present i de futur”.

Segells de reconeixement d’administració oberta