Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2020 L'IMET coordina les IX Jornades de Mediació

L'IMET coordina les IX Jornades de Mediació

L'IMET coordina les IX Jornades de Mediació

Les sessions es desenvoluparan de forma telemàtica del 2 de novembre al 2 de desembre
29/10/2020

Del 2 de novembre al 2 de desembre es celebraran les IX Jornades de Mediació de Tarragona. Aquesta edició presenta dos canvis per tal d’adaptar-se a l’actual situació sanitària. El primer serà que aquest any totes les sessions seran telemàtiques a través de MS Teams, i l’altre serà que en aquesta edició les xerrades seran els dilluns i dimecres de 17.30 a 19.30 h. 

El dia 2 de novembre se celebrarà la sessió inaugural que començarà amb la presentació de les jornades a càrrec de Núria Camacho, presidenta de l’Associació de Professionals de la Mediació; el conseller d’Educació. Manel Castaño; la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, i el degà de Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, Lluís Marqués. Posteriorment Estrella Montoliu Durán, catedràtica de Lingüística Hispànica de la Universitat Barcelona i assessora de comunicació per a empreses i institucions, impartirà la conferència que porta per títol “Conèixer els mecanismes de la conversa com a eina de treball per als mediadors”. 

Les properes sessions es tractaran temes com la mediació escolar i familiar en època de confinament —4 de novembre—, la mediació intrajudicial —9 de novembre—, dret a l’habitatge —11 de novembre—, la mediació en línia —16 de novembre—, mediació en l’escenari de la COVID-19 —18 de novembre—, joves i mediació —23 de novembre—, mediació telemàtica exprés en temps de confinament —25 de novembre—, mediació davant la pèrdua de l’habitatge —30 de novembre— i finalment la sessió de cloenda, el 2 de desembre, sobre l’ús de les ADR en els conflictes derivats dels contractes d’habitatge.  

L'IMET impulsa la cultura de pau i la mediació, en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat i Ciutat Amiga de la Infància, entre d'altres, amb la coordinació de les jornades de mediació. Es tracta d’un espai de trobada entre professionals i estudiants de mediació, membres d’institucions, entitats i la ciutadania, interessats en conèixer i difondre la cultura de pau i la mediació a Tarragona. Les jornades promouen el diàleg entre les persones i grups socials en la gestió de les discrepàncies i els conflictes en tots els àmbits: comunitaris, de la justícia, el món laboral, educatiu, el treball social, la psicologia, la pedagogia. 

Segells de reconeixement d'administració oberta