Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 15 infants i joves reben el premi del 6è certamen infantil i juvenil Olga Xirinacs

15 infants i joves reben el premi del 6è certamen infantil i juvenil Olga Xirinacs

15 infants i joves reben el premi del 6è certamen infantil i juvenil Olga Xirinacs

Es tracta d’una iniciativa del Pla educatiu d’Entorn i la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer
21/04/2022

Aquest matí s’han lliurat els premis del 6è Certamen Infantil i Juvenil dels Barris de Ponent Olga Xirinacs. Es tracta d’una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat i la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer de Torreforta. L’alcalde Pau Ricomà ha destacat “que és un dels actes més bonics que es celebren per Sant Jordi a ciutat. Un acte que transmet vida, il·lusió i companyonia”. En el seu discurs, Ricomà també ha fet esment a la importància de la lectura ja que “és la única cosa que us farà més lliures”. 

L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptora Olga Xirinacs, que dona nom al certamen, que ha explicat als infants i joves que “la poesia m’ha acompanyat sempre, i penseu que quan creixeu la poesia sempre serà amb vosaltres com una amiga. Desitjo que us faci feliços durant molts anys”. Per la seva banda, Rosa Maria Codines, inspectora d’educació i responsable del Pla Educatiu d’Entorn de Tarragona, ha destacat que es tracta d’una jornada “de celebració de les lletres”. Finalment el conseller d’Educació, Manel Castaño, ha posat de manifest que “aquest acte permet retrobar-nos després de la llarga pandèmia”.  

Durant l’acte s’han repartit un total de 15 premis, tres a cadascuna de les següents categories: cicle inicial, mitjà i superior de primària així com de primer i segon cicle de secundària. Després de l’entrega de premis, diverses grups escolars han representat contes entorn a la inclusió i la diversitat funcional.  

Pla Educatiu d’Entorn  

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) és una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona que vol donar resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels infants i joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa d’una zona més enllà de l’àmbit escolar.  

Segells de reconeixement d'administració oberta