Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 Arrenquen l'Espai Nadó i l'Espai Familiar al Parc de la Ciutat

Arrenquen l'Espai Nadó i l'Espai Familiar al Parc de la Ciutat

Arrenquen l'Espai Nadó i l'Espai Familiar al Parc de la Ciutat

L'IMET i l'associació Tecletes han signat un conveni de col·laboració per ampliar l'oferta d'activitats adreçades a la petita infància
28/10/2022

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i l’associació Tecletes Mares de Tarragona han signat un conveni de col·laboració per coorganitzar dos projectes adreçats a la petita infància. Es tracta de l’Espai Nadó (dels zero als divuit mesos) que organitzava l’associació Tecletes des del 2008 i el nou projecte de l’Espai Familiar (dels dos als set anys). L’Espai Nadó se celebrarà al Parc de la Ciutat de 10.30 h a 12.30 h cada divendres fins al 22 de juny i l’Espai Familiar tindrà lloc al mateix espai i fins al mateix dia, cada dijous, de 17 h a 19 h.   

El conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha manifestat que “des de l’IMET, amb aquesta col·laboració continuem impulsant i diversificant els serveis i projectes adreçats a la petita infància, una etapa fonamental en la reducció de desigualtats educatives i socials en la qual cal donar suport a les famílies en l’educació i la criança dels seus fills i filles”. Castaño ha agraït la tasca que es fa des de l’assoació Tecletes "creant espais d’oci i de cultura en família". "A partir d’aquest curs, l’IMET i les Tecletes unim esforços per oferir noves activitats adreçades a la petita infància, fent un ús lúdic i educatiu de l’espai públic", ha manifestat el conseller d’Educació en la sessió inaugural d'aquest matí, que ha comptat amb la dinamització d'especialistes de música tant de l'Escola Municipal de Música com de l’associació Tecletes.   

“Agraïm que l’Ajuntament de Tarragona ens hagi escoltat i hàgim pogut fer realitat aquest projecte, un espai molt reivindicat per les famílies de la ciutat”, ha manifestat per la seva banda la presidenta de l’associació Tecletes, Judit Montserrat, qui ha apuntat que “el Parc de la Ciutat és un tresor que cal reconquistar omplint-lo de nens i nenes, jocs i famílies; i aquesta proposta és una iniciativa per aconseguir-ho". “Cal continuar apostant perquè Tarragona sigui una ciutat amable creant espais perquè pares i mares gaudeixin dels seus fills i filles amb activitats a l’espai públic”, ha afegit.    

Un dels principals objectius del conveni signat entre l’Ajuntament de Tarragona i l’associació Tecletes és fomentar espais de trobada amb infants d’entre zero i set anys que propiciïn xarxes de relacions socials en la comunitat. Mitjançant la mateixa col·laboració també es pretén enfortir la competència de mares i pares en la criança responsable i respectuosa, donar suport als lligams emocionals entre mares i pares i fills i filles; i oferir informació sobre temes d’interès pel que fa a la criança i l’educació.   

Segells de reconeixement d'administració oberta