Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 Divendres se celebrarà l'activitat "Un arbre per Europa"

Divendres se celebrarà l'activitat "Un arbre per Europa"

Divendres se celebrarà l'activitat "Un arbre per Europa"

Es tracta d’una acció de neteja i plantada d’arbres als espais naturals de Tarragona
11/05/2022

Aquest divendres 13 de maig de 10 a 13 h, se celebrarà l’activitat “Un arbre per Europa”, que tindrà lloc en diferents espais naturals de la ciutat, per part dels centres educatius de Tarragona. Organitzat per Europe Direct en col·laboració amb el Departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Tarragona, “Un arbre per Europa” és una proposta d’acció de neteja i plantada d’arbres del projecte “Educació per la Pau i celebració conjunta del DENIP” d’aquest curs —que ha arribat a la seva 10ª edició— i que ha estat dedicat al consum responsable i al desenvolupament sostenible. 

“Un arbre per Europa”, es portarà a terme en diferents espais de l’Anella Verda de Tarragona i té com a objectiu netejar-los i plantar arbres per part de cadascun dels alumnes participants. Els sectors en els quals s’actuarà són: La Muntanya del Loreto, el parc del Pont del Diable, el Parc de La Floresta i el camí de ronda de les platges.  

L’activitat estarà guiada en tots els espais per una informadora ambiental, que dirigirà la feina de neteja. En la plantada d’arbres col·laboren el Departament de Parcs i Jardins i la Fundació Aurora. 

El projecte “Educació per la Pau” està organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, amb la participació de la Conselleria d’Educació –a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona-Projecte Educatiu de Ciutat-Ciutat Amiga de la Infància–, de la Conselleria de Cooperació i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Tarragona i Europe Direct, impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadores i educadors per a una Ciutadania Global i gràcies a la implicació i el treball dels centres educatius participants.  

En l’activitat “Un arbre per Europa” participen més de 500 alumnes i professors del Col·legi Mare de Déu del Carme, de l’Escola Pau Delclòs, de l’Escola de Practiques, de l’Escola La Floresta i de l’Institut Torreforta.  

La proposta per a aquest curs s’ha centrat en treballar a l’entorn del desenvolupament sostenible i el consum responsable, tenint en compte la importància i els efectes que té l’actual model de consum a nivell social i ambiental. 

És aquest darrer aspecte, l’impacte ambiental i la nostra responsabilitat en la conservació de la natura, el que es vol reflexionar amb l’alumnat amb l’activitat “Un arbre per Europa”, que s’adhereix a la campanya europea “Let’s Clean Up Europe”

Segells de reconeixement d'administració oberta