Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 El Parc Infantil de Nadal convida a apropar-se de nou en un espai amb ambientació tarragonina

El Parc Infantil de Nadal convida a apropar-se de nou en un espai amb ambientació tarragonina

El Parc Infantil de Nadal convida a apropar-se de nou en un espai amb ambientació tarragonina

Enguany s’aposta per la robòtica i la realitat virtual, activitats esportives, espectacles de màgia, contacontes i tallers creatius i educatius
El Parc Infantil de Nadal convida a apropar-se de nou en un espai amb ambientació tarragonina Foto: Tjerk van der Meulen.
19/12/2022

Carregat d’activitats i amb el lema “Tornar a estar a prop”, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona tornarà a obrir del 27 de desembre al 4 de gener al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) mitjançant el Club dels Tarragonins, enguany el Parc recrea la ciutat de Tarragona, una ciutat amb tots els seus barris plens d’activitats, amb gent amable i pròxima.

“Tal com diu el lema d’enguany, el Parc tornarà a ser un gran esdeveniment de distàncies curtes, fet i pensat per als infants, recuperem el nostre Parc de Nadal de sempre, sense restriccions”, ha manifestat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha afegit que el Parc “tornarà a viure els retrobaments amb familiars i amistats deixant enrere, per fi, els dos últims anys de pandèmia”. Aquesta idea és la que es representa en el cartell oficial del Parc, dissenyat per l’il·lustrador tarragoní Edu Polo, on dos infants s’abracen rodejats de les principals activitats d’aquesta edició.

La participació de l’alumnat de quart curs de primària de tots els centres educatius de la ciutat es farà visible a l’entrada del recinte firal, amb tots els bons propòsits redactats i dibuixats per l’activitat de l’Arbre dels Desitjos que va tenir lloc el passat dissabte.

Tallers, jocs i espectacles per transportar la ciutat a dintre del Parc

Quan els infants entrin al recinte es trobaran amb la ciutat reduïda en un Parc de Nadal. El Parc d’enguany simula la ciutat de Tarragona, des de la zona de Llevant fins a la de Ponent, passant pels barris marítims, la zona Nord i el centre. A través d’un mapa que recolliran a l’entrada, els nens i nenes aniran descobrint les diferents zones. Cada zona disposarà d’una cartelleria identificativa per colors i s’ambientarà amb entitats i tallers temàtics.

L’objectiu és que, a través del joc i la diversió, els infants integrin, coneguin i es facin seu el mapa de Tarragona. El Parc genera oportunitats educatives per seguir aprenent durant aquestes festes, per posar a prova la creativitat, l’enginy, la cooperació, i gaudir del temps compartit en família.

Durant els nou dies d’obertura, s’oferiran més de 50 propostes, que inclouen més de 35 activitats i 15 sessions d’espectacles. En aquesta edició s’ha apostat per la robòtica i la realitat virtual, on les noves tecnologies es convertiran en eines educatives. Paral·lelament, també s’aposta per les activitats esportives i d’aventura amb un skatepark, un rocòdrom amb tirolina i un tastet esportiu del Gimnàstic de Tarragona. A més a més, hi haurà tallers de manualitats ambientats en la ciutat, un espai de lectura de la Biblioteca Pepita Ferrer on es faran petites actuacions i l’espai de ludoteca dels Centres Cívics de Tarragona.

Es comptarà amb una programació diària de diferents espectacles de petit format que, juntament amb els tallers infantils, potenciaran el creixement i desenvolupament personal i social dels infants. La quinzena d’espectacles i tallers arribaran de la mà de Cuentropía, la Maleta de Lili, Agus Farré, Genovesa Narratives Teatrals, el Mag Gerard, Mònica Torra i Abacus. Tampoc hi faltaran els inflables, així com els pintacares, un taller de jocs de taula, un taller de tatuatges i un estudi de ràdio de Tarragona Ràdio.

Amb totes aquestes activitats, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona, s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides que fan referència a la Universalitat, la Inclusió, la Interconnexió, la Cooperació, i a no deixar ningú enrere.

Tipologia i venda d’entrades

Les entrades per accedir al Parc Infantil de Nadal es podran comprar prèviament al web activitats.tarragona.cat.També es podran adquirir de forma presencial, el mateix dia que es vol gaudir del Parc, a la taquilla que hi haurà al Palau Firal del Palau de Congressos.

El preu és el mateix que en edicions anteriors, diferenciant preu de matins i de tardes, i amb diverses tipologies d’entrada.

Als matins: 3 € l’entrada general (de 2 a 17 anys); 2 € pels socis del Club dels Tarraconins i per les famílies nombroses o monoparentals i 1 € pels adults acompanyants. A les tardes: 4 € pel públic general, 3 € pels socis del Club dels Tarraconins i per les famílies nombroses o monoparentals i 1 € pels adults acompanyants. Els menors de 2 anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitat hi podran accedir gratuïtament. Finalment, els grups concertats amb reserva prèvia pagaran 2 € matí i tarda i també hi haurà l’abonament de 15 €.

Horaris

El Parc estarà obert des del 27 de desembre al 4 de gener amb el següents horaris:

  • Els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i els dies 2, 3 i 4 de gener, des de les 10.30 h fins a les 14 h i des de les 16.30 h fins a les 20 h.
  • El dia 31 de desembre, de 10.30 h a 14 h.
  • El dia 1 de gener, de 16.30 h a 20 h

Un Parcde col·laboracions

Les col·laboracions prenen gran importància en aquesta edició, nombroses entitats s’han implicat en el Parc. Abacus, la Biblioteca Pepita Ferrer, Ematsa, el Club Gimnàstic de Tarragona, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, el Gremi de Marejants, el Servei Català de Trànsit, Tarragona Ràdio i la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, aporten tallers i activitats.

Consulteu tota la informació del Parc de Nadal al web de Nadal de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta