Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 El Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona suma nous projectes

El Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona suma nous projectes

El Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona suma nous projectes

Pel curs 2022-2023 continuen nombrosos projectes i s’introdueixen novetats com el taller per treballar biografies de dones científiques i artístiques
04/11/2022

L'Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) va acollir aquest dijous, 3 de novembre, la presentació de la programació de projectes i activitats educatives en el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) per aquest curs 2022-2023. S’han proposat noves activitats com ara la D de Dones, un taller que es realitzarà a la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer adreçat a centres educatius de primària i en el qual es treballaran diverses biografies de dones que han destacat en diferents disciplines científiques i artístiques. Un altre dels projectes nous és el taller de ràdio amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana, enriquir el vocabulari i adquirir major fluïdesa en la comunicació oral.  

També continuen molts dels projectes engegats els cursos passats com ara el Passaport Edunauta, una activitat adreçada a infants de 3 a 12 anys per fomentar la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora de l’escola. Els camins escolars segurs és una altra de les activitats que enguany continua per tal d'implantar aquests recorreguts segurs per als infants i famílies de la ciutat.

La comissió participativa del Pla Educatiu d’Entorn va presentar ahir aquesta programació, uns projectes i activitats que s’aprovaran definitivament a finals d’aquest mes de novembre amb la celebració de la comissió representativa institucional del mateix pla. La trobada d’aquest dijous va aplegar representants de centres educatius i de llars municipals, diferents departaments de l’Ajuntament de Tarrgona i de la Generalitat de Catalunya, així com diverses entitats educatives, socials, culturals i econòmiques de la ciutat. Totes aquestes organitzacions treballen en xarxa per donar una resposta coordinada a les necessitats educatives dels infants i adolescents de la ciutat.

El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. El pla té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència, l’ús de la llengua catalana i el treball en xarxa dels diferents agents educatius de la comunitat.

“Des de l’IMET, mitjançant el Pla Educatiu d’Entorn, creem una xarxa de corresponsabilitat educativa per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves”, ha destacat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha afegit que un dels principals objectius “és assolir consens, continuïtat i coherència entre totes les accions que es posen en marxa des dels múltiples agents que operen a la ciutat”

Segells de reconeixement d'administració oberta