Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 Sis treballs de recerca científica de Batxillerat s'enduen els I Premis Sostenibilitat, Transició Energètica i Vida Saludable de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement

Sis treballs de recerca científica de Batxillerat s'enduen els I Premis Sostenibilitat, Transició Energètica i Vida Saludable de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement

Sis treballs de recerca científica de Batxillerat s'enduen els I Premis Sostenibilitat, Transició Energètica i Vida Saludable de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement

L'alcalde Ricomà remarca als joves que 'el futur està a les vostres mans, no cal arribar a ser gran per intentar millorar el món'
Sis treballs de recerca científica de Batxillerat s'enduen els I Premis Sostenibilitat, Transició Energètica i Vida Saludable de la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement Foto: Tjerk van der Meulen.
02/12/2022

La Sala Genius del Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit l’entrega dels Premis Sostenibilitat, Transició Energètica i Vida saludable, que atorga la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement a treballs de recerca de batxillerat. L’objectiu d’aquest nou guardó és reconèixer l’esforç de l’alumnat i fomentar des dels centres docents del Camp de Tarragona, la recerca en l'àmbit de la ciència en general, en clau dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha felicitat els i les guardonades pels treballs i la seva sensibilitat cap al medi ambient, en clau científica, i ha destacat el seu talent i compromís amb el futur. “El futur és també a les vostres mans perquè no cal arribar a ser gran del tot per a intentar millorar el món. No perdeu aquesta passió, imaginació, il·lusió, sentit de la responsabilitat i ganes d’aprendre”, ha dit l’alcalde. Ricomà, que ha encoratjat als i les joves “a treballar en la recerca científica i sostenible” ha volgut destacar també que “l’Assemblea General de les Nacions Unides, va identificar el desenvolupament sostenible com un dels més grans desafiaments del món actual. I per això és tan important, en l’àmbit de l’ensenyament en concret, posar l’estudiant al centre i pensar que trobar solucions és crear agents pel canvi de paradigma. Sou vosaltres qui, en un futur, us posareu al capdavant, i nosaltres tenim l'obligació de facilitar-vos aquest trànsit.” 

Per la seva part, el director de la Fundació, Jordi Fortuny, ha remarcat el fet que "aquests premis posen els joves al centre de la generació futura, els que esteu cridats a canviar el nom. I ho fareu i ho farem a través de la ciència i la tecnologia, en un canvi de paradigma que ja ha començat".

Enguany s’han presentat 15 treballs, dels quals el Jurat n'ha seleccionat els sis millors.

Els tercers premis han estat per a ‘Retolació amb un plòter casolà’, d’Emma Climent Cerdà (Institut Tarragona); ‘Valoració de la contaminació lumínica a Valls’, de Jordi Villalbí Tibau (Institut Narcís Oller de Valls), i ‘Oda: l’oblit de les arts’ de Mar García Rodríguez (Institut Martí l’Humà de Montblanc).

Els segons premis per a ‘El millor bioplàstic casolà’, d’Helena Oncins da Mota Barbosa (Institut Vila-seca), i ‘El futur de l’automoció’, d’Iratxe Allué Moreno (Institut Ramon de la Torre de Torredembarra). I el primer premi se l’ha endut ‘Fotosíntesi artificial: l’energia del futur?’ de Begonya Torradeflot Elvira (Institut Pons d’Icart de Tarragona). 

Els premis, que consisteixen en un xec regal i una tauleta per les persones guardonades i una tauleta per als seus tutors i tutores, se celebren amb la col·laboració dels patrons de la fundació: URV, Repsol, Agbar i l'Ajuntament de Reus. 

La Fundació Tarragona Cultura i Coneixement és un ens que va néixer amb vocació de ser un instrument de col·laboració publicoprivada, a fi que sigui un nou marc que pugui encabir actuacions destinades a col·laborar amb els ajuntaments del Camp de Tarragona, amb altres institucions públiques (d’altres administracions, universitat, centres d’investigació, entitats, etc.) i amb agents privats de la ciutat i tot el territori, utilitzant com a instruments principals els conceptes de Cultura i Coneixement. 

Segells de reconeixement d'administració oberta