Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2022 Tarragona celebra la 1a Trobada d'Associacions de Famílies d'Alumnat amb una trobada diumenge a la Rambla Nova

Tarragona celebra la 1a Trobada d'Associacions de Famílies d'Alumnat amb una trobada diumenge a la Rambla Nova

Tarragona celebra la 1a Trobada d'Associacions de Famílies d'Alumnat amb una trobada diumenge a la Rambla Nova

La comunitat educativa també es mobilitza amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants
17/11/2022

Tarragona celebrarà el Dia Universal dels Drets dels Infants aquest diumenge dia 20 de desembre amb la primera Trobada de les Associacions de Famílies d’Alumnat (AFA) de Tarragona. Amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), la jornada comptarà amb nombroses d’activitats adreçades als infants i famílies de la ciutat i indrà lloc a l’últim tram de la Rambla Nova (tocant al Balcó del Mediterrani) a partir de les 10 h i fins a les 13 h.

“Cal donar visibilitat a la gran tasca educativa que es fa des de les AFA, un actiu educatiu molt important a la ciutat de Tarragona”, ha manifestat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha apuntat que amb aquesta primera trobada “es gaudirà de l’espai públic com un espai de joc i de cohesió entre els infants”. “Reforcem i refermem els principis de Tarragona com a Ciutat Educadora i com a Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència”, ha destacat Castaño.

En el transcurs de la jornada, els infants i famílies podran participar en activitats i tallers que organitzen les AFA dels centres eductius de la ciutat. Mitjançant un mapa que es lliurarà als participants, els infants podran passar per les diferents activitats i tallers i segellar cadascuna de les activitats a les quals participin.

Lectura del manifest i altres activitats

El Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona també serà un dels protagonistes de la jornada del dia 20 de novembre amb la lectura del manifest, a les 12.45 h, per commemorar l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant per part de les Nacions Unides l'any 1989.

Després de la lectura del manifest tindrà lloc el lliurament de diplomes dels petits consellers i conselleres a les AFA en reconeixement de la seva tasca a favor dels infants de la ciutat. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller d’Educació, Manel Castaño, seran els encarregats de tancar l’acte.

A partir de demà, divendres 18 de novembre, i fins diumenge dia 20, l’Ajuntament de Tarragona i la Torre dels Vents s’il·luminaran de color blau, el color escollit per UNICEF per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants. D’altra banda, des del Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona s’ha fet arribarel manifest i diverses propostes d’activitats als centres educatius de la ciutat per commemorar aquesta data. Són activitats proposades des d’UNICEF a les quals s’anima a participar i a compartir les fotografies a les xarxes socials amb les etiquetes #DiaDretsInfantsTGN i #DiaMundialDeLaInfancia.

Segells de reconeixement d'administració oberta