Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 El Consell Municipal d'Infants celebra el primer plenari del curs

El Consell Municipal d'Infants celebra el primer plenari del curs

El Consell Municipal d'Infants celebra el primer plenari del curs

L'alcalde ha presidit la primera sessió d'aquest òrgan participatiu format per 24 centres educatius i 49 infants i adolescents
30/01/2024

Aquest dimarts 30 de gener a la tarda s'ha celebrat, a la sala d'actes de  l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), la primera sessió plenària del Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona (CMIAT) d’aquest curs escolar 2023-2024. La sessió ha estat presidida per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i ha comptat amb la participació del conseller d’Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, entre altres representants municipals. En aquest primer plenari s'ha dut a terme el nomenament dels nous consellers i conselleres amb el lliurament dels distintius del CMIAT. Un altre dels punts destacats de l'ordre del dia ha estat el dedicat a explicar el treball desenvolupat pel Consell en els darrers mesos. 

En el transcurs d'aquesta primera sessió plenària, els consellers i les conselleres també han explicat les propostes de treball que es duran a terme en els pròxims mesos, entre les quals es troba l'elaboració de la revista La veu dels infants i joves de Tarragona. La majoria de temàtiques a treballar durant aquest curs escolar estaran relacionades amb les violències envers la infància i l'adolescència. Amb aquest fil conductor, el CMIAT se suma als manifestos del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya i d’UNICEF que aquest any han posat el focus en aquestes violències. 

El CMIAT, constituït l'any 2009, és un òrgan participatiu format actualment per 24 centres educatius de la ciutat i un total de 49 infants.  

Segells de reconeixement d'administració oberta