Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 Els Patis Oberts ofereixen tallers ludicoeducatius a infants d'entre 3 i 12 anys

Els Patis Oberts ofereixen tallers ludicoeducatius a infants d'entre 3 i 12 anys

Els Patis Oberts ofereixen tallers ludicoeducatius a infants d'entre 3 i 12 anys

Les activitats seran els diumenges de 10.30 a 13 h a les escoles Saavedra, Serrallo, Campclar, Arrabassada i Sant Pere i Sant Pau
14/03/2024

El projecte Patis Oberts amplia la seva oferta d'activitats amb tallers familiars, lúdics i educatius que s'oferiran cada diumenge al matí. Les activitats, que començaran aquest diumenge 17 de març, s'adrecen a infants d'entre tres i dotze anys i les seves famílies; i es faran a les cinc escoles que obren els seus patis durant els caps de setmana (Saavedra, Serrallo, Campclar, Arrabassada i Sant Pere i Sant Pau). L’horari d'aquestes activitats familiars coincideix amb l'obertura dels patis, els diumenges de 10.30 h a 13 h. Els tallers, impulsats per l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), aniran a càrrec de personal especialitzat en l’educació en el lleure infantil i juvenil que oferirà diverses propostes relacionades amb l’expressió corporal i el moviment; jocs tradicionals, música, creativitat i circ. Les activitats seran itinerants pels cinc espais escolars.

"Davant l'èxit de participació que estan tenint els Patis Oberts, oferim nous tallers educatius que es complementaran amb l'activitat esportiva lliure que hi ha actualment als patis de les cinc escoles. D'aquesta manera, ampliem l'oferta educativa de lleure a la ciutat, fora de l'horari escolar, i potenciem competències i aprenentatges educatius mitjançant espais de joc i diversió en família", ha manifestat el conseller d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez. El conseller ha recordat que el projecte Patis Oberts es va iniciar el passat mes d'octubre amb l'objectiu "d'ampliar, reforçar i potenciar aquesta iniciativa, obrint els patis de cinc escoles, englobant tota la ciutat i garantint la seva obertura durant tot el curs escolar".

Inscripció gratuïta

La inscripció per fer ús dels Patis Oberts i d'aquests nous tallers és gratuïta i es pot fer presencialment o a través d'aquest portal del web de l'Ajuntament de Tarragona. Els dies i l'horari d'obertura dels patis són els dissabtes de 16 h a 20 h i els diumenges de 9.30 h a 13.30 h durant el període escolar, per tant, per Setmana Santa tancaran i tornaran a obrir el 7 d'abril. En aquest enllaç del web de l'Ajuntament de Tarragona es poden consultar el calendari i les activitats familiars.

L'ampliació i l’impuls del projecte de Patis Oberts ha estat possible gràcies a la implicació dels centres educatius i al treball transversal entre la conselleria d’Igualtat a través del projecte Temps x Cures, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i Tarragona Esports. 

Segells de reconeixement d'administració oberta