Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 L'Ajuntament de Tarragona amplia la seva aposta per l'art urbà amb tallers participatius de pintura mural a les escoles

L'Ajuntament de Tarragona amplia la seva aposta per l'art urbà amb tallers participatius de pintura mural a les escoles

L'Ajuntament de Tarragona amplia la seva aposta per l'art urbà amb tallers participatius de pintura mural a les escoles

Es tracta d'un projecte de ciutat que s'ha iniciat amb la participació de tots els centres educatius de Sant Pere i Sant Pau
16/05/2024

L'Ajuntament de Tarragona amplia la seva aposta per l'art urbà amb un nou projecte de ciutat amb tallers participatius de pintura mural a les escoles. La iniciativa ha començat a Sant Pere i Sant amb la participació de tots els centres educatius d'aquest barri (escola Marcel·lí Domingo, escola Sant Pere i Sant Pau, escola Pràctiques, Institut Sant Pere i Sant Pau, llar d'infants municipal Sant Pere i Sant Pau i La Salle de Tarragona) en els quals, en les últimes setmanes, han tingut lloc tallers d'art urbà a càrrec de l'il·lustrador Miki Pérez. 

Després d'aquests tallers a l'aula i que l'alumnat hagi proposat diverses temàtiques, aquest dijous 16 de maig, ha tingut lloc la primera acció al carrer, concretament a la via entre els blocs Filipines i Europa de Sant Pere i Sant Pau. L'alumnat de l'escola Marcel·lí Domingo ha començat a pintar el mural que els centres del barri han dissenyat prèviament, una obra que fusionarà diverses temàtiques com l'esport i la lectura; i valors com la diversitat i la cohesió. Aquesta primera acció ha comptat amb la participació del conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez. 

Durant les pròximes setmanes, cada dijous al matí, la resta d'escoles del barri acabaran de pintar aquest mural conjunt. L'institut Sant Pere i Sant Pau també pintarà, al mateix carrer, la seva obra ambientada amb el seu 25è aniversari i la llar municipal d'infants de Sant Pere i Sant Pau farà la seva acció artística en un mur més petit ubicat a la mateixa zona. En aquesta primera acció també han col·laborat les associacions veïnals del barri de Sant Pere i Sant Pau i el pròxim 12 juny es preveu dur a terme una celebració per tal d'inaugurar cadascuna de les il·lustracions amb tots els centres educatius participants.

La voluntat és que aquest projecte es dugui a terme a la resta la ciutat amb la complicitat dels centres educatius amb l'objectiu de fomentar l'art entre l'alumnat contribuint a la cohesió social i dignificant l'espai públic.

Segells de reconeixement d'administració oberta