Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 Més d'un miler d'alumnes clouen el projecte educatiu mEduTarraco medieval

Més d'un miler d'alumnes clouen el projecte educatiu mEduTarraco medieval

Més d'un miler d'alumnes clouen el projecte educatiu mEduTarraco medieval

Diverses escoles han creat un escenari de geolocalització amb punts de la Tarragona Medieval
28/05/2024

Dimecres 29 de maig tindrà lloc la cloenda del projecte mEduTarraco Medieval, una iniciativa que s'ha posat en marxa aquest curs escolar i en la qual han participat més d'un miler d'alumnes d'entre cinquè d'educació primària i tercer d'Escolarització Secundària Obligatòria (ESO) d'una desena d’escoles de Tarragona, Salou, Batea i Roda de Berà. Al llarg de l'acte de cloenda, que començarà a les 10 h a l'Antiga Audiència, els centres educatius participants faran una prova de l'aplicatiu web de geolocaització amb el qual han estat treballant al llarg del curs, un itinerari virtual que mostra 26 punts d'interès de la Tarragona a l'edat mitjana. 

És una iniciativa de l'equip mEduTarraco que s'ha dut a terme per primera vegada durant aquest curs escolar amb l'objectiu de proporcionar un major protagonisme a l'alumnat, ja que els continguts han estat creats i elaborats en els centres educatius amb la participació de més d'una dotzena de docents. Ara, gairebé a tocar del final de curs, es mostrarà el fruit d'aquest treball fet a les aules, en un acte de cloenda que obrirà el conseller d’educació, Berni Álvarez i que comptarà amb la participació d'altres autoritats del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 
El mEduTarraco Medieval és un  projecte coorganitzat per l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) i el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que neix sota el paraigua del conegut mEduTarraco i que fa un pas més per tal que l'alumnat sigui el creador dels continguts dels punts més emblemàtics de la Tarragona medieval, una iniciativa que permet aplicar diverses competències educatives i donar a conèixer i difondre el patrimoni tarragoní. Un cop finalitzat, aquest l'intinerari virtual s'obrirà a tots els centres educatius.  
El projecte compta amb la col·laboració del  Museu d’Història de Tarragona, la GSMA-mSchools, Itinerarium, la Universitat Rovira i Virgili, l’Autoritat Portuària i el Patronat Municipal de Turisme. 

Segells de reconeixement d'administració oberta