Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 Tarragona comença el procés per renovar el Consell Municipal d’Educació

Tarragona comença el procés per renovar el Consell Municipal d’Educació

Tarragona comença el procés per renovar el Consell Municipal d’Educació

L’objectiu és que aquest òrgan participatiu reculli la diversitat i la pluralitat de tots els agents que formen la comunitat educativa
Tarragona comença el procés per renovar el Consell Municipal d’Educació Primera sessió plenària del CEMT celebrada el passat 28 de febrer.
11/03/2024

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) comença avui, dilluns 11 de març, el procés per renovar els membres del Consell Escolar Municipal de Tarragona (CEMT). És una de les primeres i principals accions després de l’aprovació, l’any passat, del nou reglament d’aquest òrgan de participació ciutadana en l’àmbit de l’educació.

“Un dels principals objectius del nou reglament és que aquest consell reculli la diversitat i la pluralitat de tots els agents que conformen la comunitat educativa a la ciutat”, ha explicat el conseller d’Educació, Berni Álvarez, qui ha afegit que, en aquest sentit, “s’incorporaran noves entitats i organitzacions que actualment no estaven representades”. “D’aquesta manera, donem resposta a la transformació social i educativa dels últims anys. Tarragona, com a Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància, treballa per generar més i millors oportunitats educatives dins i fora de l’escola emmarcades en l’equitat educativa de la ciutadania”, ha apuntat el màxim responsable d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona.

Des d’aquest dilluns i fins al pròxim 12 d’abril, els agents de la comunitat educativa que vulguin formar part del CEMT poden presentar la seva candidatura mitjançant un formulari en aquest portal de la pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona que l’IMET ha posat en marxa, en el qual també es troba tota la informació sobre el procés. Poden presentar candidatura els membres designats escollits per entitats o associacions i les persones representants dels consells escolars de centres dels diferents sectors. Un cop el procés finalitzi, la constitució del CEMT es preveu al mes de juny.

Primer plenari del Consell Municipal d’Educació de Tarragona

La setmana passada es va celebrar el primer plenari del Consell Municipal d’Educació de Tarragona, que abans de l’aprovació del nou reglament s’anomenava Consell Escolar Municipal. En el transcurs de la sessió, presidida pel conseller d’Educació, Berni Álvarez, es va informar sobre la feina portada a terme per la comissió de l’Observatori per l’equitat educativa de Tarragona i la comissió per una Ciutat inclusiva. També es va informar de la preinscripció de cara al curs 2024-2025. Aquesta primera sessió plenària va incorporar, per primera vegada, l'ús de noves tecnologies i es va celebrar de forma híbrida per tal que els membres poguessin assistir tan de forma presencial com telemàtica.

Més informació sobre el procés de renovació del CEMT.

Segells de reconeixement d'administració oberta