Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 Un centenar d'alumnes mostren en una peça teatral i una exposició el resultat del projecte l’«Artista va a l’escola»

Un centenar d'alumnes mostren en una peça teatral i una exposició el resultat del projecte l’«Artista va a l’escola»

Un centenar d'alumnes mostren en una peça teatral i una exposició el resultat del projecte l’«Artista va a l’escola»

És la cloenda conjunta d'aquesta iniciativa impulsada per l'IMET i tindrà lloc demà a l'Escola Riu Clar amb l'alumnat de les escoles Riu Clar, La Floresta i Torreforta
18/04/2024

Un centenar d'alumnes de les escoles de Riu Clar, La Floresta i Torreforta celebraran, demà 19 d'abril, la cloenda del projecte l’«Artista va a l’escola», en el qual han participat en els últims mesos. En el marc d'aquest projecte impulsat per l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), infants de cicle inicial i cicle superior de les escoles La Floresta i Torreforta han gaudit de l'acompanyament de l’artista Alba Domingo, qui els ha endinsat en la il·lustració. Per la seva banda, l'alumnat de 5è de l'escola Riu Clar han entrat al món de les arts escèniques amb l’artista i pedagoga Lorena Casal

El resultat d'aquest projecte es podrà veure demà, a partir de les 15 h a l'escola Riu Clar amb la cloenda conjunta que consistirà en una acció dramatitzada a través del moviment per part de l'alumnat de Riu Clar i, els infants de les escoles La Floresta i Torreforta, presentaran els fanzins que han creat i que reivindiquen el món rural. El material generat durant el procés de creació dels fanzins s'exposarà, a partir del pròxim dimarts 23 d'abril i fins a l'11 de maig, al Centre Cívic Torreforta i formarà part de la diada de Sant Jordi a Ponent. 

Aquests últims mesos, alumnes de l’escola Pràctiques i del col·legi d’educació especial Sant Rafael també han tingut l’oportunitat d’aprendre diverses formes d’expressions artístiques de l’art contextual al costat de l’artista Estel Boada en el marc del mateix projecte, l’«Artista va a l’escola». 

 

L’«Artista va a l’escola»

L’«Artista va a l’escola» és un projecte educatiu impulsat per l’IMET amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a les escoles i instituts de la ciutat de la mà d’artistes del territori. Amb l’assessorament del personal tècnic de l’IMET, el personal docent i els i les artistes participants  aconsegueixen que l’alumnat faci servir l’art com a instrument de recerca personal i social, i també com a eina d’expressió i comunicació d’idees. És una de les iniciatives educatives emmarcades en el Servei d’Arts i Educació de l’IMET.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta