Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Residus i deixalleries Recollida de residus Recollida als Polígons

Recollida als Polígons

Seguidament es detalla el servei de recollida comercial porta a porta de cartró, orgànica i resta establert als polígons industrials Francolí, Entrevies i Riuclar. La finalitat és oferir un millor servei de recollida de residus, fomentant la separació, maximitzant la valorització i afavorint la reducció de kilos de fracció resta destinats a la incineració.

Servei de recollida de cartró

La recollida de cartró és porta a porta i a granel, per totes les activitats, només, en cas de necessitat, es realitzarà en contenidors identificats. Per tal d’evitar la dispersió del cartró, s’ha de treure plegat i lligat o dins d’una caixa a la porta de l’activitat a les 6 h o la nit abans del servei. En cas de treure papers, s’han de deixar dins una caixa o bossa de paper.

  • Als polígons industrials Entrevies i Francolí aquest servei es realitza els dilluns i divendres, excepte festius.
  • Al polígon industrial Riuclar aquest servei es realitza dimarts i dijous, excepte festius.

Servei de recollida d’orgànica

La recollida d’orgànica és porta a porta i només per les activitats de restauració. Es realitza dins de contenidors personalitzats. El contenidor s’ha de treure tancat amb cadenat, al costat de l’establiment a les 16 h i entrar-lo un cop buit.

  • Als polígons industrials Entrevies i Francolí aquest servei es realitza els dilluns, dimecres i divendres, excepte festius.
  • Al polígon industrial Riuclar aquest servei es realitza els dimarts, dijous i divendres, excepte festius.

Servei de recollida de resta

La recollida de la fracció resta és porta a porta i es realitza en bossa per totes les activitats, només per les activitats de restauració es realitza en contenidors identificats. La bossa o contenidor de resta s’ha de treure tancat a la porta de l’activitat a les 6 h o la nit abans del servei.

Només es recollirà resta equiparable a domèstic. En cap cas es recolliran residus valoritzables (orgànica, paper i cartró, envasos o vidre) ni residus especials.

  • Als polígons industrials Entrevies i Francolí aquest servei es realitza els dimecres, excepte festius. A les activitats de restauració també se’ls hi recollirà de la mateixa forma els dissabtes, excepte festius.
  • Al polígon industrial Riuclar aquest servei es realitza els dissabtes, excepte festius. A les activitats de restauració també se’ls hi recollirà de la mateixa forma els dimecres, excepte festius.

Els dies festius següents són els que no hi haurà servei de recollida porta a porta de cap tipus:

  • Les 12 festes oficials: 1 de gener (Cap d’Any), 6 de gener (Reis), 15 d’abril (Divendres Sant), 18 d’abril (Pasqua Florida), 6 de juny (Pasqua Granada), 24 de juny (Sant Joan), 15 d’agost (L’Assumpció), 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 8 de desembre (La Puríssima) i 26 de desembre (Sant Esteve).
  • Les 2 festivitats locals: 19 d’agost (Sant Magí) i 23 de setembre (Santa Tecla).
  • El 3 de novembre (Sant Martí de Porres).

Servei de recollida de vidre

El vidre es recull dins de contenidors a la via pública. L'Ajuntament té instal·lats contenidors de vidre a les zones dels polígons on hi ha activitat de restauració.

Servei de deixalleria

Pel què fa als residus especials, a principis de l’any 2021 es va aprovar l’Annex V sobre gestió dels residus de la deixalleria de l’Ordenança de Prestacions Patrimonials de Caràcter Públic No Tributari (OPPCPNT), fet que suposa l’entrada i abocament de residus a la deixalleria fixa del polígon Riuclar de totes les activitats empresarials i econòmiques censades a la ciutat. L'objectiu d'aquesta mesura és evitar els abocaments incontrolats que tenen l'origen en petites empreses i autònoms que no saben com gestionar els seus residus. La gestió dels residus a la deixalleria fixa és en alguns casos gratuïta, mentre que en d’altres se n’han d’assumir les despeses de gestió i transport a les plantes de tractament. La tarifa de les prestacions serà a preu de mercat, sense suposar cap benefici per a la concessionària ni per a l’Ajuntament de Tarragona. Més informació a l'apartat de gestió de residus.

Per a qualsevol dubte, pregunta o suggeriment al respecte o altres qüestions que siguin del vostre interès, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el Telèfon Verd (977 296 222), l’aplicació EPP! o el correu electrònic a través d’aquesta adreça: mediambient@tarragona.cat.

El servei de recollida al polígon comercial de les Gavarres segueix amb les mateixes condicions d’ús i forma.

La recollida de residus es fa mitjançant les àrees de contenidors de recollida selectiva que hi ha instal·lades a la via pública.

Segells de reconeixement d'administració oberta