Esteu aquí: Inici Desenvolupament Local i Projecció Exterior Projectes Innovadors i Experimentals

Projectes Innovadors i Experimentals

 

 

El Programa per impulsar noves oportunitats d’ocupació i de dinamització econòmica territorial mitjançant models cooperatius en el marc dels JJMM Tarragona 2018 està integrat per diversos projectes que desenvolupa l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2018. El Programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

Àmbit territorial: Tres dels quatre projectes tindran participants dels 14 municipis seu dels Jocs del Mediterrani 2018: Altafulla, Calafell, Constantí, El Morell, El Vendrell, La Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Cambrils, La Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vila-seca. Així doncs, l’àmbit territorial d’actuació abasta tot el territori implicat en l’organització dels JJMM Tarragona 2018. Un dels projectes està destinat als col·lectius prioritaris a l’entorn de l’Anella Mediterrània.

Els projectes són:

 

XARXA D’AGENTS DINAMITZADORS D’OPORTUNITATS EN L’ENTORN DEL JJMM 2018

Aquest projecte es desenvolupa amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Per tal d’assegurar-ne l’èxit, les seus on es realitzaran les diferents competicions han d’estar ben coordinades entre sí així com desenvolupar diferents actuacions necessàries per sensibilitzar la població i el teixit empresarial sobre l’esdeveniment i les seves repercussions. En aquest context cobra gran importància un nova figura que pugui oferir aquest suport a les diferents seus en les gestions de comunicació, dinamització social, implementació de projectes, etc.

Es tractaria doncs d’un perfil professional emergent amb capacitat de dinamització a les diferents seus de les oportunitats socioeconòmiques que puguin derivar-se de la celebració dels Jocs.

Objectiu: Capacitar 20 persones de l'àmbit territorial definit i de les quals 13 d’elles podran completar la seva formació amb experiència laboral en cada una de les 13 seus on es desenvoluparan els JJMM 2018.

El projecte Xarxa d’agents per la dinamització d’oportunitats socioeconòmiques generades a l’entorn dels Jocs està adreçat a 20 persones participants, prioritzant el col·lectiu de persones de més de 45 anys i les persones amb necessitats de reciclatge professional.

Metodologia: Formació aula, pràctica i contractació posterior.

Es tracta d’un perfil professional innovador que ha de formar-se en aspectes molt concrets referits a l’àmbit esportiu, cultural i turístic, però que a la llarga, es tractarà d’un perfil professional que pot tenir continuïtat un cop finalitzada la celebració dels Jocs, ja que les competències i habilitats que han d’adquirir per realitzar la seva feina pot ser perfectament extrapolat a futurs projectes de l’àmbit públic o privat en els sectors en els que s’han format i adquirit experiència professional.

 

COMERÇ ACTIU

El Programa 'ComerçActiu' t'interessa si tens una botiga o si vols treballar en un comerç. A continuació teniu tota la informació de les activitats previstes:

 
CAPACITACIÓ ESPECIALITZADA EN COMERÇ

Què és? Un programa de capacitació especialitzada per a persones interessades a treballar en el sector del comerç.

A qui va dirigit? A persones majors de 30 anys en situació d'atur i/o sense prestació, i a persones amb necessitat de reciclatge professional.

Què oferim?

- Capacitació en coneixements comercials, desenvolupament d’habilitats i competències professionals del sector de comerç (105 hores).

- Pràctiques en empreses participants en el programa (80 hores), amb tutorització i seguiment individual.

- Orientació laboral individualitzada i accions d'intermediació laboral per a la cerca de feina.

Tot el programa es desenvolupa de manera coordinada i conjunta amb l'empresariat del teixit comercial de proximitat de Tarragona.

Quant de temps? 105 hores de capacitació especialitzada i 80 hores de pràctiques en comerç.

Horari: matí o tarda (9.30 h a 13.30 h o 16.00 h a 20.00 h).

Quan i on? En el programa hi ha tres grups amb les següents dates d’inici previstes:

Grup 1: 18 de setembre de 2017, de 9.30 h a 13.30 h, a les instal·lacions de Tarragona Impulsa (avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, s/n, magatzem 1, Espai Tabacalera).
Grup 2: 18 de setembre de 2017, de 9.30 h a 13.30 h, al Centre Cívic de Torreforta (plaça del Tarragonès, s/n).
Grup 3: 18 de setembre de 2017, de 16.00 h a 20.00 h, a les instal·lacions de Tarragona Impulsa (avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, s/n, magatzem 1, Espai Tabacalera).

Preu: gratuït. Subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals. Cofinançat per l'Ajuntament de Tarragona.

Com t’hi pots inscriure? Per internet clicant aquí o de forma presencial a la segona planta de Tarragona Impulsa (de dilluns a divendres, de 8.00 h a 14.00 h fins a el 4 de setembre.

 

PROGRAMA DE SUPORT A L’EMPRESARIAT

Què és? Un programa de capacitació, suport i assessorament per millorar el comerç de Tarragona.

A qui va dirigit? A l’empresariat de comerç de proximitat de la zona del Mercat Central i voltants, i dels barris de Campclar i Bonavista.

Què oferim?

Una capacitació amb un format àgil, amb metodologies innovadores, adreçades a dotar d’eines i recursos l’empresariat de comerç de proximitat. En acabar les accions previstes, l’empresariat aconseguirà:

  • Aplicar eines per tenir una diagnosi del seu comerç.
  • Introduir les mesures de millora oportunes.
  • Rebre assessorament in situ del camí de millora a emprendre i/o de les mesures implantades.
  • Participar en l’acolliment de persones en pràctiques.

 

Quant de temps? Durant nou sessions teoricopràctiques utilitzant metodologies innovadores, de 14.30 h a 16.30 h.

Quan i on? En el programa hi ha dos grups:

Grup 1: Centre Cívic de Torrreforta.
Grup 2: Tarragona Impulsa (avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, s/n, magatzem 1, Espai Tabacalera).

Preu: gratuït. Subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals. Cofinançat per l'Ajuntament de Tarragona.

Com t’hi pots inscriure? Per Internet, clicant aquí, o de manera presencial a partir del 27 de juliol, a la segona planta de Tarragona Impulsa (de dilluns a divendres, de 8.00 h a 14.00 h.

Més informació:  jmiravet@tarragona.cat. Telèfon: 977 24 36 09, extensió 7269.

 

LLANÇADORA OCUPACIONAL

A qui va dirigit?  A persones majors de 30 anys en situació d'atur i amb necessitat de reciclatge professional, independentment del nivell de qualificació professional.

Què oferim?

- Sessions grupals sobre eïnes i canals de cerca de feina, competències transversals i entrenament d'habilitats per l'àmbit laboral.

- Sessions individuals de seguiment i orientació laboral.

- Espai actiu de cerca de feina.

- Accions d'intermediació laboral amb empreses de diferents sectors.

Tot el programa es desenvolupa a partir de l'anàlisi individual de cada participant i l'elaboració d'un pla d'acció personalitzat.

Quan i on? El programa té 3 edicions amb el següent calendari:

1a edició:

Del 15 de maig al 16 de juny de 2017.
105 hores distribuïdes en 5 setmanes, amb horari de 9 a 13 h.
A les instal·lacions de Tarragona Impulsa (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, s/n. Magatzem 1. Espai Tabacalera)
Preinscripció fins al 8 de maig.
Sessió informativa el dia 9 de maig, a les 10 h a Tarragona Impulsa, Espai Tabacalera, 1a planta.

2a edició:

Del 21 de juny al 27 de juliol de 2017.
105 hores distribuïdes en 5 setmanes, amb horari de 9 a 13 h.
A les instal·lacions de Tarragona Impulsa (av. Cardenal Vidal i Barraquer, s/n. Magatzem 1. Espai Tabacalera).
Preinscripció fins al 15 de juny.
Sessió informativa el dia 13 de juny, a les 10 h, a Tarragona Impulsa, Espai Tabacalera, 2a planta.

3a edició:

Del 18 de setembre al 20 d'octubre de 2017.
105 hores distribuïdes en 5 setmanes, amb horari de 9 a 13 h.
A les instal·lacions de Tarragona Impulsa (av. Cardenal Vidal i Barraquer, s/n. Magatzem 1. Espai Tabacalera).
Preinscripció fins al 12 de setembre.

Preu: Gratuït. Subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. Cofinançat per l'Ajuntament de Tarragona.

Com et pots inscriure? Les inscripcions es poden realitzar de manera presencial a la 2a planta de Tarragona Impulsa (Horari: de dilluns a dijous de 8 a 20 h i divendres de 8 a 15 h).

Més informació al telèfon 977 24 36 09, de dilluns a divendres de 8 a 15 h o per correu electrònic a jmiravet@tarragona.cat

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals

 

XARXA PUBLICO-PRIVADA PER LA PROMOCIÓ DEL TURISME ESPORTIU I INCLUSIU

 

Tal com apunta el document estratègic de la Taula, “tot i que l’avaluació del llegat ha estat principalment centrada en l’impacte econòmic en el territori, el llegat dels esdeveniments esportius s’ha de veure com un fenomen multidimensional, basat en el triple resultat, que inclou impactes a curt, mig i llarg termini de caire econòmic, ocupacional, polític, cultural, en infraestructures, mediambiental i social”.

El desplegament dels tres eixos porta ineludiblement la implicació tant de la societat en general, com específicament del teixit productiu, i és en aquest darrer plantejament d’implicació del teixit productiu que es planteja com a acció clau la creació d’una Xarxa de caràcter público–privat que tingui com a missió la promoció del turisme esportiu i inclusiu entre les diferents seus dels Jocs.

Objectiu del projecte:

  • Creació d’una Xarxa público–privada per a la Promoció del Turisme Esportiu i Inclusiu entre les diferents seus dels Jocs.
  • Dinamització de la Xarxa per assolir una dinàmica de participació i implicació elevada entre els agents vinculats.

La vertebració de la Xarxa es planteja com una necessitat per implicar els diferents actors territorials i els diferents agents privats i públics i orientar de forma eficaç les accions i recomanacions de la pròpia Xarxa.

La dinamització farà:

  • Que la Xarxa generi accions d’impacte en la dinamització econòmica i la creació de llocs de treball.
  • Què la Xarxa generi accions d’impacte en la imatge general del territori i específicament en els sectors de l’esport i el turisme.

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat