Esteu aquí: Inici Educació Petita infància Llars d'infants Llars d'Infants municipals Notícies 2023 Les llars d’infants municipals participen com a ponents en un congrés internacional de ciència

Les llars d’infants municipals participen com a ponents en un congrés internacional de ciència

Les llars d’infants municipals participen com a ponents en un congrés internacional de ciència

Expliquen la seva experiència després de l’èxit del projecte ‘Els petits també fem ciència’ dut a terme a les llars de Sant Pere i Sant Pau i de la Taronja
Les llars d’infants municipals participen com a ponents en un congrés internacional de ciència Imatge de la sala de ciències de la llar de Sant Pere i Sant Pau.
06/07/2023

Les llars d’infants municipals de Sant Pere i Sant Pau i de La Taronja han participat aquesta setmana com a ponents en el primer Congrés Internacional de Ciència a l'Educació Infantil ‘Science Since Birth 2023’ que s’està duent a terme a Manresa, organitzat per la universitat de la mateixa ciutat. El personal de les dues llars tarragonines han explicat, en aquest congrés que aglutina més d'un centenar de professionals d'arreu de l'Estat espanyol, Europa i Amèrica, la seva experiència després de l’èxit del projecte ‘Els petits també fem ciència’ que s’està duent a terme amb els infants en aquests dos centres educatius. En concret, han exposat l'experiència d'entorn d'aprenentatge científic dins la llar de Sant Pere i Sant Pau amb la creació de la sala de ciències; i l'experiència d'entorn científic exterior al jardí de la llar La Taronja. 

L’objectiu d’aquest congrés internacional, que finalitza demà dia 7 de juliol, és donar visibilitat i entitat pròpia a l’educació científica en la petita infància; i aplegar tot el coneixement de la investigació en aquest àmbit amb l’experiència i el saber del personal docent.  

En el marc del projecte ‘Els petits també fem ciència’ que s’ha explicat en aquest congrés internacional, la sala de ciències de la llar de Sant Pere i Sant Pau va obtenir el premi IMET d’Educació 2022 en la categoria de llars d’infants. Es tracta d’un projecte que parteix de la necessitat i curiositat innata que tenen els infants per explorar i aprendre investigant el món que els envolta.  

“La participació com a ponents en aquest congrés demostra un cop més la gran vàlua del personal docent i tècnic que hi ha a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i, en aquest cas, especialment, a les llars d’infants municipals”, ha manifestat el conseller d’Educació, Berni Álvarez, qui ha destacat la importància de l’aprenentatge dels infants mitjançant el projecte ‘Els petits també fem ciència’. “Mitjançant aquest projecte, els infants observen el seu entorn immediat amb curiositat i respecte, descobrint les diferents propietats dels materials amb els quals es treballa i expressant-se lliurement”, ha explicat.  

Petita infància 

 ‘Els petits també fem ciència’ és un projecte de les llars d’infants municipals, un dels principals serveis educatius per a la petita infància de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona que se suma als espais per compartir i créixer en família, així com amb les activitats formatives i de lleure especialitzades en aquesta etapa. L’objectiu és donar suport i serveis a les famílies en l’educació i la criança dels seus fills i filles.  

Segells de reconeixement d'administració oberta