Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2013

Notícies 2013

Noticia Dispositiu de la Guàrdia Urbana i de l'EMT per la festivitat de Tots Sants
Es duplicarà el servei d'autobusos de la L-6 durant les hores de visita al cementiri, per tal de facilitar la mobilitat dels usuaris.
Noticia L'Ajuntament tanca la circulació a la Part Alta als no residents
La restricció obeeix a les obres d'apuntalament del tram de la muralla de la Baixada del Roser, i es mantrindrà mentre durin les obres.
Noticia Nova regulació semafòrica a Torres Jordi
Des d’avui la cruïlla de Torres Jordi i Vidal i Barraquer compta amb una nova regulació semafòrica que permetrà millorar la seguretat de vianants i vehicles.
Noticia Nota informativa en referència al tancament de l'accés a la plataforma del Miracle
La Guàrdia Urbana, amb la col·laboració i coordinació de la Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra, ha establert un operatiu de seguretat i regulació del trànsit amb motiu del concurs de Focs Artificials.
Noticia L'Ajuntament de Tarragona redueix el preu dels aparcaments dissuasius a un euro
La mesura afecta a 950 places taronges ubicades al perímetre de la ciutat i serà efectiva el proper mes d'agost.
Noticia Dilluns vinent, 5 d’agost, entrarà en funcionament una nova línia de bus
La línia 23 atén les demandes socials de la Part Baixa i el centre de la ciutat, i permetrà la connexió d'aquestes zones amb Joan XXIII.
Noticia Dilluns 29 d'abril es reprenen les tasques de senyalització de la regulació de les zones d'aparcament del sector 1 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
Es tracta de la segona fase d'aquest sector, que comprèn l’av. Marqués de Montoliu, els carrers Joana Jugan i Sant Antoni Maria Claret entre les avingudes Catalunya i Marqués de Montoliu, l’avinguda d'Andorra i el tram d’av. Catalunya entre Sant Antoni Maria Claret i av. d'Andorra.
Noticia Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de millora de la mobilitat a l’entorn del Parc Central
Amb motiu de l’ampliació de la superfície del centre comercial, que comportarà amb una major afluència de visitants, l’Ajuntament i els promotors del centre executen diverses actuacions per millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants.
Noticia Comença la campanya "Posa't al teu lloc" per evitar l'estacionament indegut
El seu objectiu és canviar els hàbits incívics en l’estacionament de vehicles i millorar la convivència. Durant el mes de maig, uns fulletons informatius amb aparença de multa, informaran els vehicles mal estacionats i que dificulten la mobilitat.
Noticia Nota informativa sobre el tall de circulació a la Baixada del Roser
Arran de les darreres pluges i de les incidències ocorregudes en els darrers mesos al tram de la Muralla, entre les Baixades de la Guitarra i el Roser, aquest migdia s’ha procedit al tall de circulació complet de la Baixada del Roser.
Noticia Informació sobre les restriccions de circulació a la Part Alta
A causa dels recents despreniments a la muralla, l'Ajuntament ha pres mesures de restricció de la circulació de vehicles i vianants fins que hi hagi garanties que no es produiran nous despreniments.
Noticia Tarragona inicia la implantació de zones 30 per pacificar el trànsit, incentivar l'ús de la bicicleta i millorar la seguretat de vianants i ciclistes
La ubicació i funció de les zones 30 es debatran i treballaran en la reunió de la comissió de trànsit del Consell de la Mobilitat.
Noticia L'Ajuntament avaluarà convertir en zona de residents el Pàrquing Torroja a petició dels veïns
L’empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona ha paralitzat temporalment la pujada de preus dels abonaments de Torroja per tal d'estudiar l'alternativa de convertir l’aparcament en una zona regulada per a residents.
Noticia Talls de trànsit a l'avinguda d'Andorra a partir de dilluns pel desplegament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
Els treballs de pintura i regulació de l’Avinguda Andorra s’iniciaran dilluns d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Durant tres dies es realitzaran talls intermitents de circulació en aquesta via per tal d’evitar el màxim possible problemes de trànsit i garantir la seguretat dels treballadors.
Noticia L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona certifica la qualitat del seu servei
L’EMT rep el distintiu ISO 9001 i les línies 6 i 54 el segell ISO 1386.
Noticia Nota informativa sobre una incidència als parquímetres
A causa d’un problema tècnic, 25 dels 181 parquímetres, no s’han actualitzat amb els nous preus fixats per aquest any i que rebaixaven el preu per a residents de 0,55€ a 0,40€. S’està treballant per resoldre la incidència, a principis de la setmana que ve tots els parquímetres ja tindran les tarifes correctes.
Noticia El diumenge 20 de gener hi haurà talls de trànsit amb motiu de la marató
El transport públic també patirà interrupcions i canvis de recorregut, per la qual cosa es recomana als usuaris que consultin la web de l'EMT per informar-se.
Noticia Tarragona comptarà amb 100 nous punts d'aparcament de bicicletes
La instal·lació d’aquests aparcaments forma part dels objectius de millora de la mobilitat en bicicleta recollits al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS), aprovat el 28 de setembre de 2012 pel Consell Municipal de Mobilitat de Tarragona.
Noticia Taragona s'adhereix a la "Red de ciudades por la bicicleta"
El Consell Plenari del passat divendres va aprovar l’adhesió a aquesta entitat que té com a objectiu impulsar la bicicleta com a mitjà de transport al medi urbà i de la qual ja en formen part més de 50 socis que representen a més de 100 ciutats espanyoles.
Noticia L’Ajuntament redueix els preus de la tarifa nocturna dels aparcaments municipals
El preu a partir d'avui és de 0,01€ el minut, és a dir, 0,60€ l'hora de les 21 a les 6 h.
Noticia L'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit actualitzen el Pla Local de Seguretat Viària amb l'objectiu de reduïr l'accidentalitat a la ciutat
El Pla, que a partir d'ara es treballarà en paral·lel amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, s'ha presentat als membres del Consell Municipial de la Mobilitat.
Noticia Nota informativa sobre modificacions de trànsit per les obres del parc de les Lletres Catalanes
A partir del proper dilluns, dia 8 d’abril, el carrer Salvador Espriu entre Joan Fuster i Josep Pla Casadevall quedarà tallat al trànsit. També quedarà prohibit aparcar en aquest carrer fins que s’acabin els treballs que afecten la zona. La L8 de l’EMT modificarà el seu recorregut i la parada Salvador Espriu quedarà anul·lada, habilitant-se una de provisional al carrer Josep V. Foix.
Noticia L'Ajuntament incrementa les places d'estacionament dissuasiu gratuït i les de tarifa refuïda per a treballadors
Es crearan 397 places taronges al barri dels Músics, i les 143 places de l'avinguda Països Catalans seran d'aparcament gratuït senyalitzat.
Noticia El carrer Colom obre demà a la circulació de vianants
S’enretiren tanques per alliberar espai i es pavimenta per guanyar seguretat sense cap cost per a l’Ajuntament.
Noticia Aquest divendres s'obre el trànsit a la Baixada del Roser
Després del despreniment de tres fragments de pedra de la muralla s'ha apuntalat la part que presentava més perill d’esfondrament pel seu deteriorament i s'han construït els fonaments de dos pòrtics de ferro per tal d’aguantar la muralla al seu interior.
Noticia La Comissió Europea distingeix Tarragona dins la campanya "Do the right mix"
La CE ha considerat que la campanya informativa del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona augmenta la consciència i la participació ciutadana per contribuir a un canvi de comportament positiu.
Noticia La nova targeta T-AVANÇA de postpagament permet viatjar amb la millor tarifa possible
Tarragona és la primera ciutat de l’Estat que compta amb aquest nou servei
Noticia Dijous 12 de setembre comencen els nous horaris de l'EMT
Hi ha canvis en les línies 1E, 6, 54, 9, 22, 41 i 42 amb l'objectiu d'adaptar-les als horaris d'entrada i sortida de punts propers a centres de treball, comercials i escolars, a més d'afavorir el transbordament.
Noticia Dispositiu de trànsit previst per la Guàrdia Urbana en motiu de la Diada de l'11 de setembre
A partir de les 15.30 h es tallarà el trànsit de totes les vies afectades per la Via Catalana, que transcorrerà des de La Canonja a Bonavista per la carretera de València, avinguda de Roma, Plaça Imperial Tarraco, Rambla Nova per la coca central, passeig de les Palmeres, Via Augusta, N340 cap a Altafulla.
Noticia La Setmana de la Mobilitat Sostenible et proposa "AIRE NET – FES EL PAS!"
Els dies 26, 27 i 28 la Rambla Nova oferirà activitats i exposicions amb vehicles elèctrics i bicicletes.
Noticia Inauguració de la mostra "Aire net - fes el pas!
Des d’aquest matí i fins divendres, la Rambla Nova acull la mostra de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.
Noticia Transport públic i noves tecnologies s'uneixen per afavorir el comerç de proximitat
Avui s’ha presentat la campanya “Codis TarraQR” que oferirà descomptes a botigues a través d’una aplicació per a smartphones
Noticia L'Ajuntament triplica les places d'aparcament dissuassiu d'un euro al dia, dins el Pla de Mobilitat
Amb l’increment de les zones taronja, el carrer Joan Fuster torna a ser zona blanca.
Noticia El transport públic garanteix el bitllet social i manté la contenció de la despesa
Per segon any consecutiu l’increment mitjà de la tarifa estarà per sota del previst inicialment en el Pla d’Ajust de l’Ajuntament i passa de 0,53 a 0,54 cèntims de mitjana en cada viatge.
Noticia L'EMT aposta per una nova línia a Ponent que millora la xarxa interna i la seva connexió amb el centre
La nova línia 34, que entrarà en funcionament el pròxim dilluns dia 11 de novembre, substitueix la línia 7.
Noticia El consell de la mobilitat se suma al dia mundial en memòria de les víctimes d'accidents de trànsit
El Consell Municipal de la Mobilitat s’ha volgut sumar a la celebració del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’accidents de Trànsit, que és el diumenge 17 de novembre, amb la redacció del següent manifest:
Noticia Talls de circulació a la zona en obres del Parc de les Lletres Catalanes
Del dia 9 al dia 13 de desembre quedaran tallats al trànsit els carrers: Carles Riba, Josep Carner i Llorenç de Vilallonga i de l’altra, el carrer Salvador Espriu quedarà tallat del 9 al 16 de desembre.
Noticia Alteracions de trànsit amb motiu de la 2na cursa per La Marató de TV3
Estaran afectats diversos carrers el diumenge 15 de desembre de les 9 a les 13 h
Noticia El semàfor de la plaça Imperial Tàrraco uneix la Rambla del mar al riu
El nou pas de vianants, una reivindicació històrica veïnal, agilitza l'accés a la Rambla en línia recta i sense necessitat de fer el tomb per les voreres laterals.
Noticia Obertura del Parc de les Lletres Catalanes
A partir d'aquesta tarda els carrers del voltant també quedaran oberts al trànsit de vehicles fins passat festes que només es faran tancaments puntuals. Les obres acabaran definitivament en un mes.
Noticia Canvis en la circulació de la Part Alta
Degut a la caiguda d'un tram del mur de l'Hort de l'Arquebisbe per les intenses pluges, s'han adoptat mesures excepcionals i temporals en l'ordenació del trànsit de la zona.
Segells de reconeixement d’administració oberta